Viltspår för aktivering, prov och skarpt läge

Varmt välkommen till Sveriges bästa sida om viltspår!

Det är i alla fall vår ambition med viltspår.com och vi hoppas att du kommer att trivas. Att på ett enkelt sätt hitta all information som krävs för att sätta igång och börja träna viltspår med sin hund. Här hittar du träningstips, tips på var man kan få tag på skank, kontaktuppgifter till domare och mycket mer.

Ordlista

Vilken utrustning krävs?

Första träningspassen

Tillstånd från Jordbruksverket

Anlagsklass

Öppen klass

Bedömning

Skillnaden mellan ordinarie och rörligt prov

Prissättning

Hitta domare

Med tydliga spårskisser, bra tips både på hur man börjar träna, hur man kommer vidare samt problemlösning så är boken pedagogisk och inspirerande för alla som vill börja träna viltspår med sin hund.

Få hjälp på plats - kurser och privatträningar

Planera er spårträning

Gruppkurser

Var: Vallentuna
Instruktör: Terese Brandwold
Kostnad: 2600 kr
Antal deltagare: 4 st
Förkunskaper: Inga

På teoripasset går vi igenom vad viltspår är, vad för utrustning som behövs, hur går ett prov till m.m., allt du behöver veta för att kunna sätta igång samt planera din träning inför godkänt anlagsprov. Du får också ta del av träningsschema och snabbstatus, dokument från viltspår.com som kan hjälpa dig att strukturera upp din träning. Med en liten grupp så får alla ordentligt med utrymme att få hjälp och ställa frågor. På de praktiska tillfällena får du lära dig hur man lägger spår, vad som är bra att tänka på och så går alla med i spåren för att lära av de övriga deltagarna. Du får löpande feedback och hjälp i spåret och tips på vad ni ska träna på för att utvecklas. Kursen avslutas med anlagsprov för de som vill (kostnad tillkommer, det blir ett tillfälle utöver kursen). Varmt välkommen med din anmälan.

Privatträning/egen kurs

Privatträning med fullt fokus på er, vi lägger tillsammans upp passen precis som ni vill ha det, oavsett om ni är nybörjare eller har kommit en bit på väg. Perfekt för dig som har svårt att anpassa dina tider efter grupkurserna eller varför inte samla ihop ett kompisgäng och sätt ihop egen grupp, på så vis har ni hjälp med spårläggning sedan också. Kvällstid eller helger, i Vallentuna. Kontakta mig på info @ viltspår.com för mer info och prisuppgift.

Annonsera här

Är du instruktör och vill också synas på Sveriges största sida, helt nischad mot viltspår? Denna sida är en annonssida där utomstående instruktörer kan annonsera om aktuella viltspårkurser i hela Sverige. Maila till info @ viltspår.com för mer info. Kurserna bedrivs i enskild regi och viltspår.com kan inte kvalitétssäkra dess innehåll. Vi rekommenderar dig att gå kurs för kunniga och gärna utbildade instruktörer med lång erfarenhet av viltspår, både med egna och andras hundar. Kurserna är indelade efter län.