Viltspår för aktivering, prov och skarpt läge

Varmt välkommen till Sveriges bästa sida om viltspår!

Det är i alla fall vår ambition med viltspår.com och vi hoppas att du kommer att trivas. Att på ett enkelt sätt hitta all information som krävs för att sätta igång och börja träna viltspår med sin hund. Här hittar du träningstips, tips på var man kan få tag på skank, kontaktuppgifter till domare och mycket mer.

Ordlista

Vilken utrustning krävs?

Första träningspassen

Tillstånd från Jordbruksverket

Anlagsklass

Öppen klass

Bedömning

Skillnaden mellan ordinarie och rörligt prov

Prissättning

Hitta domare

Med tydliga spårskisser, bra tips både på hur man börjar träna, hur man kommer vidare samt problemlösning så är boken pedagogisk och inspirerande för alla som vill börja träna viltspår med sin hund.

Få hjälp på plats - kurser och privatträningar

Planera er spårträningviltspar-5529

Träningsschema

Strukturera upp din träning genom att planera den ordentligt! Filen innehåller upplägg som gör att du på ett enkelt och tydligt sätt kan förbereda och utvärdera er träning. Den hjälper dig att tänka på alla viktiga detaljer i er träning, exempelvis olika typer av underlag, störningar och väderförhållanden. Se en röd tråd i er träning, vad är era svagheter som behöver utvecklas och vad gick bra denna gång? Planering av spårträningen blir enkel med detta träningsschema! Filen är tänkt att enkelt kunna skrivas ut för att kunna fylla i den på plats när minnet är som bäst. Den lämnar även utrymme för att snabbt kunna skissa upp en spårkarta. Spara tidigare träningspass i en pärm och följ er träning, från de allra första spåren upp till championatet. Pris: 80 kr

DSC_0077Snabbstatus

Tanken är att på ett enkelt sätt skapa en överblick vilka era styrkor och svagheter är, så ni vet vilka delar ni ska lägga krut på. Sätt dig ner i några minuter och fundera och fyll i, så har du det på papper. Om ni hanterar exempelvis skott fullt ut, så fyller du den tårtbiten till 100%. Om hunden ibland reagerar på att ha en domare med i spåret, så fyll den tårtbiten till 50% osv. Inga fler ”jag-åker-väl-ut-och-lägger-något-spår-och-får-se-vad-det-blir” känsla, utan lägg upp spåren utifrån era svagheter så ni får utveckla dom! Fyll i snabbstatusen på nytt efter tio spår, går det åt rätt håll? Pris: 40 kr

viltspar-9904
Spårkarta 1

Nivå: Nybörjare
Pris 40 kr
Passar dig som endast har lagt raka spår tidigare.

viltspar-35

Spårkarta 2

Nivå: Nybörjare
Pris 40 kr
Passar dig som har börjat med lite vinklar.

viltspar-8940
Spårkarta 3

Nivå: Lätt
Pris 40 kr
Passar dig som vill börja träna bloduppehåll.

viltspar-2Spårkarta 4

Nivå: Anlag
Pris 40 kr
Passar dig som vill lägga ett anlagsspår.

viltspar-0218Spårkarta 5

Nivå: Inför öppenklass
Pris 40 kr
Tips på hur du kan börja lära hunden riktningsbestämmelse.

viltspar-5240Spårkarta 6

Nivå: Inför öppenklass
Pris 40 kr
Introduktion av påsläpp, inför startrutan.

viltspar-1397Spårkarta 7

Nivå: Inför öppenklass
Pris 40 kr
Tips på hur du börjar träna återgången.

viltspar-19Spårkarta 8

Nivå: Öppenklass
Pris 40 kr
Passar dig som vill lägga ett öppenklass spår.


Mer information

Obs! Finns med i boken. Priserna anges inkl. moms. Spårkartorna är uppritade på A5 sida (en karta per blad) och är tänkta som förslag och som en hjälp för att lägga spår för att få inspiration, anpassa dom gärna efter eget tycke. Ibland behöver man ta hänsyn till hur terrängen kan se ut, men ”skyll” inte på den utan nyttja den för att få olika typer av underlag, terrängskiften och utmaningar.

Jag vill ta del av filerna, vad gör jag nu?

Filerna är i PDF-format. Om du inte kan öppna PDF:er kan du ladda ner program för det här. Maila till info@viltspår.com och skriv vilken/vilka PDF:er du önskar. Filerna skickas då betalningen har kommit oss tillhanda. Priserna är angivna inkl. moms, betalningsvillkor 10 dagar.

Vad menas med upphovsrätt?

Upphovsrätt innebär att den person som har skapat ett verk har ensamrätt att bestämma hur detta verk får användas. Det innebär att du i detta fall endast har rätt att nyttja filerna för privat bruk, du får inte kopiera eller dela med dig av filerna till någon annan.